nieuws

Gewonde bij schietpartij West-Kruiskade

Op de West-Kruiskade in Rotterdam is zaterdagochtend geschoten. Daarbij is een man lichtgewond geraakt. Ambulancepersoneel kon het slachtoffer ter plekke behandelen aan zijn verwondingen.
Het schietincident volgde waarschijnlijk op een uit de hand gelopen ruzie in het centrum. ''Slachtoffer en verdachten stapten vervolgens in meerdere auto’s, reden elkaar achterna en kwamen op de West Kruiskade tot stilstand'', liet de politie weten.
Het is nog onduidelijk waar is geschoten. Het slachtoffer kon ontkomen en werd later aangetroffen bij de Weena-Zuid. In de omgeving werden ook vijf Rotterdammers opgepakt, die mogelijk zijn betrokken bij het incident. Zij worden nog verhoord.
Vuurwerk
Een omwonende vertelt 'twee of drie' schoten te hebben gehoord. ''Ik dacht eerst dat het vuurwerk was'', stelt de Rotterdammer. Al snel bleek dat er meer aan de hand was. ''Er stonden vijf of zes politiewagens in de straat.''
Ter hoogte van onder andere de Josephstraat werd de West-Kruiskade in verband met sporenonderzoek afgesloten. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl