Metropole Orkest maakte Grammy winnende opnames in Energiehuis Dordrecht

Het Energiehuis in Dordrecht hoopt op meer cd-opnames nu het Metropole Orkest een Grammy Award heeft gewonnen. Samen met de Amerikaanse fusionband Snarky Puppy nam het orkest het album Sylva op in het Energiehuis in Dordrecht.
"Het was in oktober 2014 en ze hadden heel onze zaal Machine 3 omgetoverd tot een soort bos. De takken bleven maar komen, "herinnert Eveline Holster van het Energiehuis zich.

Bij de CD en DVD opnames in de grote gelijkvloerse zaal was naast het hele Metropole Orkest en de bandleden van Snarky Puppy meer dan 100 man publiek aanwezig. Holster: "Er hing een fijne energie en het publiek was ook echt betrokken want het kaartjesgeld direct naar de opnamekosten". Het album Sylva was een crowdfundingsproject.

Het Metropole orkest won de Grammy maandagavond in Los Angeles in de categorie beste hedendaags instrumentaal album. Het Orkest bestaat uit onder meer contrabassist Aram Kersbergen en bassist Boudwijn Lucas, die aan het Rotterdamse Conservatorium studeerden.

De Grammy Awards worden ook wel de 'Oscars' van de muziekwereld genoemd en worden beschouwd als een van de belangrijkste muziekprijzen.
Deel dit artikel:

Reageren