ZPB mag na protest deel halve finale overspelen

De waterpolomannen van ZPB H&L Productions kunnen zich nog plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. De ploeg uit Barendrecht heeft met succes de uitslag aangevochten van de halve finale tegen Polar Bears en mag dat duel gedeeltelijk overspelen.
De halve finale in het bekertoernooi bestond uit twee ontmoetingen. In Barendrecht verloor ZPB de eerste wedstrijd met 10-9. Een dag later eindigde het tweede duel in 12-12 en dus plaatste Polar Bears zich voor de finale op 6 maart tegen Het Ravijn.
Na de tweede wedstrijd tekende ZPB protest aan tegen de uitslag. Met nog dertien seconden te spelen in de derde periode werd een doelpunt van hen afgekeurd. Daarmee kwam ZPB op een 12-10 voorsprong. Volgens de jury viel die treffer buiten de schotklok en de scheidsrechters namen dat advies over. Dat gebeurde in de pauze tussen de derde en de vierde periode. Bij een 10-11 tussenstand begon het laatste kwart.
Uit amateurbeelden van ZPB bleek echter dat het doelpunt wel binnen de schotklok viel en de protestcommissie van de waterpolobond gaf de Barendrechtse club na het zien van de video gelijk. Daarnaast hadden de scheidrechters na het herzien van de stand de wedstrijd moeten hervatten op het moment dat de aanval voor het afgekeurde doelpunt werd ingezet.
De wedstrijd wordt nu vrijdag of zondag hervat met nog twee seconden in de derde periode te spelen en nog acht minuten in het vierde kwart. Als ZPB de voorsprong over de streep trekt is de ploeg van coach John van den Burg finalist. In 2006 haalde ZPB voor de laatste keer de bekerfinale en won die toen ook.