nieuws

NAM knapt olieputten Rotterdam-Charlois op

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) plaatst begin maart een boortoren aan de Korperweg in Rotterdam. Er moet onderhoud worden gepleegd aan de putten van de olieinstallatie.
De NAM produceert sinds 1984 olie aan de Korperweg. Het olieveld ligt voor een groot deel onder de wijk Charlois en bevat zo'n 50 miljoen kubieke meter olie. Daarvan is tot nu toe 7,7 miljoen kubieke meter naar boven gehaald.
Oude en nieuwe putten
Eens in de dertig jaar moet onderhoud worden gepleegd. De binnenbuis van drie van de 21 putten moet worden vervangen. De pijp wordt eruit geboord met de boortoren. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden.
Tijdens het onderhoud onderzoekt de NAM of er nieuwe putten kunnen worden geboord in het olieveld in Charlois. "Maar die zullen er komende jaren nog niet komen", laat het oliebedrijf weten.
Geluidsoverlast
Omwonenden werden donderdagavond bijgepraat over de plannen. Ze moeten komende maanden rekening houden met geluidsoverlast. Om herrie zoveel mogelijk te beperken, plaatst de NAM een geluidswal bij de Schulpweg.
De meeste mensen die waren komen opdagen, maken zich echter geen zorgen. "Dertig jaar geleden hadden we dit ook al", vertelt een omwonende. "Dit is niets nieuws onder de zon."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl