nieuws

Honderden supporters opgepakt na betoging bij Kuip

UPDATE maandag: In totaal zijn zondagmiddag 326 Feyenoordsupporters aangehouden bij de Kuip in Rotterdam. Ze werden afgevoerd naar een politiebureau nadat ze tijdens een protestactie bij het stadion waren ingesloten door de ME.
De aanhangers zijn opgepakt wegens ordeverstoring en samenscholing. Volgens een politiewoordvoerder zou er ook gevochten zijn. Meerdere supporters hebben inmiddels echter tegen RTV Rijnmond verklaard dat er niets aan de hand was.
De supporters werden afgevoerd met RET-bussen. Op het politiebureau werden ze geregistreerd en kregen ze een boete van 220 euro voor "wanordelijkheden", aldus de politie. Justitie zegt camerabeelden te gaan bekijken om te zien of meer mensen de regels hebben overtreden.

Gudde

Honderden aanhangers van Feyenoord hielden 's middags een protestactie bij De Kuip vanwege de tegenvallende prestaties van hun club. Feyenoord verloor de afgelopen zeven competitiewedstrijden op rij. De actie werd gehouden voor de wedstrijd Feyenoord - Roda JC. Dat duel mondde uit in een gelijkspel: 1-1.
Het protest was vooral gericht tegen directeur Eric Gudde. Die heeft in het programma 'De Tafel van Kees' laten weten dat hij niet denkt aan opstappen.
Wapenstok
Aanhangers wilden verhuisdozen over het hek gooien van het Maasgebouw, waar het bestuur van Feyenoord bijeenkomt. De politie stond dat niet toe, omdat ze bang was voor rellen.

Volgens een politiewoordvoerder zijn de supporters tegengehouden uit voorzorg en niet omdat er tekenen van dreiging waren. "We hadden zorgen dat we de openbare orde niet konden handhaven, zoals tijdens de rellen in 2011."
De ME heeft een charge uitgevoerd waarbij de menigte uit elkaar werd gedreven met de wapenstok.
Geen toestemming
Volgens de politie was de protestmars niet aangemeld bij de gemeente. Voor een demonstratie is geen toestemming nodig, maar zodra de actievoerders willen lopen, moet er wel een aanvraag bij de gemeente zijn ingediend.