nieuws

Alle 326 gearresteerde Feyenoord-supporters vrijgelaten

De Feyenoord-supporters die zondag werden aangehouden, zijn weer vrij. De in totaal 326 arrestanten werden maandagochtend met een boete van 220 euro naar huis gestuurd.
Ongeveer tien supporters kregen ook een bekeuring omdat ze geweld zouden hebben gebruikt.
Een aantal supporters heeft al aangegeven de straf aan te gaan vechten bij de rechter. Niet alleen vanwege de boete, maar ook omdat ze een stadionverbod van Feyenoord vrezen.
De supporters protesteerden voorafgaand aan het duel tegen Roda JC vanwege de slechte prestaties van Feyenoord van de laatste tijd. Ze eisten het vertrek van de directie van de club.
Toen de fans naar het Maasgebouw liepen, greep de massaal aanwezige ME in en werd een groot deel van de groep opgepakt.

Vrouwen en kinderen

Volgens de actievoerders was het ingrijpen van de politie onnodig. "Er waren vrouwen en kinderen bij die niet eens meeliepen in de protestmars, maar gewoon onderweg waren naar de wedstrijd," vertelde een boze supporter.
Een woordvoerder van de politie zegt dat de actievoerders zelf begonnen met rellen. Daar komt bij dat het OM, burgemeester Aboutaleb en de politie een herhaling van 2011 wilden voorkomen. Toen moest de ME ingrijpen, omdat woedende Feyenoord-fans het Maasgebouw wilden bestormen.