nieuws

Van Ass: eerste drie wedstrijden zijn cruciaal

De hockeyers van Rotterdam moeten vol aan de bak in de tweede seizoenshelft. De ploeg van coach Reinoud Wolff staat teleurstellend zesde in de hoofdklasse en dus moet de achtervolging worden ingezet om alsnog de play-offs te bereiken. Rotterdam aast op een plek bij de eerste vier. Zondag wacht HGC, de nummer twee. "Elke zondag wordt cruciaal nu, de eerste drie duels helemaal. Als je die verliest is het afgelopen, maar win je, dan doe je mee en sta je er weer goed voor," zegt Seve van Ass.
Rotterdam speelt achtereenvolgens tegen HGC, Hurley en Bloemendaal. Drie clubs die boven de Rotterdammers staan. "We kijken niet te ver vooruit, zondag moeten we eerst winnen, daar gaan we alles aan doen," aldus Hidde Turkstra. "We moeten het per wedstrijd bekijken, het worden pittige duels. Op dit moment staan we verdiend waar we staan. De eerste seizoenshelft was minder. En hoe dat kan? Dat heeft met meerdere factoren te maken, laat bij elkaar komen, een nieuwe groep. We hebben in elkaar moeten investeren, dat is iets moeilijker geweest dan gedacht. Het gaat nu de goede kant op."

Slippertjes

Van Ass: "We zijn nu verder dan in de eerste seizoenshelft. Op hockeygebied, hoe we met elkaar bezig zijn en hoe we een team hebben gevormd. Kijk, dat we op plek zes staan heeft een reden, veel dingen zijn niet goed gedaan," weet de international. Rotterdam won van de huidige topvijf alleen van HGC, de tegenstander van komend weekend. "In de andere wedstrijden was het gewoon niet goed genoeg. Te veel slippertjes, dat kan niet tegen topploegen. Ik heb er nu een goed gevoel over. We hebben een beetje mazzel nodig, moeten in de achtervolging. Maar we gaan alles geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl