nieuws

Arrestaties na kogelregen in Rotterdam-Overschie

Rotterdam-Overschie is zaterdagochtend vroeg opgeschrikt door een grote schietpartij. Midden in de nacht werd er tientallen keren geschoten in de Cronesteinstraat. Er zijn drie aanhoudingen verricht.
Buurtbewoners belden rond 3.20 uur in paniek de politie. Er sloegen bij mensen thuis ook kogels in, zoals in een
en meerdere geparkeerde auto's raakten beschadigd.

Klopjacht

De politie begon direct een klopjacht naar de schutter. Getuigen vertelden de politie dat ze iemand hard hadden zien wegrennen in de richting van een park.
De bemanning van een politiehelikopter zag in de bosjes iemand zitten. Ze dirigeerden er agenten naar toe, waarop de verdachte er rennend vandoor ging.

Automatisch vuurwapen

Omdat de man weigerde te stoppen, schoot de politie op hem. Hierna gaf de 29-jarige Portugees zich alsnog over. In de omgeving vonden agenten een automatisch vuurwapen.
In een auto in de buurt zagen agenten nog twee verdachten. Deze 22-jarige Rotterdammers zijn ook aangehouden. Wie waar precies van verdacht wordt, moet blijken uit verder onderzoek. Voor zover bij de politie bekend, is niemand gewond geraakt.

Lees ook: ''We pakten de baby op en renden naar de woonkamer''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!