nieuws

Schiedamse worstenman neemt deel aan Argentijns WK

De liefde voor tango bracht Cock den Breejen ooit naar Argentinië. Vele reizen volgden, maar nooit kon hij bevroeden dat hij in zijn favoriete land uiteindelijk als enige buitenlander zou gaan deelnemen aan een heus wereldkampioenschap broodje Argentijns worstenmaken.
En toch gaat dat gebeuren. Op 19 maart neemt hij deel aan het Mundial Choripan in de hoofdstad van Argentinië: Cordoba. Een choripan is een niet-gedroogd, dus vers Argentijns worstje van de grill tussen een knapperig broodje met chimichurri (een salsa met peterselie als basis)
Cock en zijn vrouw Ati Bastiaanse serveren de zelfgedraaide worsten in allerlei varianten in hun restaurant La Salita op de Hoogstraat in Schiedam of vanuit hun foodtruck tijdens evenementen. Ze krijgen veel complimenten, zelfs van Argentijnen. En dat terwijl Cock helemaal geen kok is, maar jarenlang als ICT'er zijn brood verdiende.
Hij raakte werkeloos en ging noodgedwongen met een kleine mobiele barbeque worsten verkopen. De ambassadeur van Argentinië was het uiteindelijk die hem adviseerde om deel te nemen aan de wedstrijd.
Den Breejen: "Hij vindt mijn choripan de lekkerste die hij ooit buiten Argentinië heeft gegeten. Dat is natuurlijk een hele eer. Ik weet nu al dat we niet kunnen winnen, maar ik denk dat we in de categorie waaraan wij deelnemen wel hoge ogen kunnen gooien."
Het stel is een van de 27 deelnemers in de categorie restaurant. Ze presenteren zich met een vernieuwende choripan: een runderworst zonder velletje, met twee salsa's en blauwe kaas eroverheen. "Alles moeten we daar kopen, huren en lenen, in een week tijd. Een heel avontuur, maar iedereen reageert heel enthousiast op onze komst. We gaan ze weer een poepie laten ruiken!"