nieuws

Geen politiebureau in Overschie na kogelregen

In Rotterdam-Overschie komt alleen een politiesteunpunt en geen volwaardig bureau. Wel gaat de politie meer op straat surveilleren en overweegt de gemeente preventief fouilleren in de wijk toe te staan.
Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens een informatieavond voor bewoners van de politie, gemeente en het Openbaar Ministerie. Er waren tweehonderd bewoners op de avond afgekomen.
Naast het steunpunt in het gebouw van de gebiedscommissie aan de Baumannlaan komen er ook meer politiecontroles in de wijk. Auto's die de wijk in en uit gaan worden automatisch op kenteken gescand.
Tientallen kogels
Aanleiding voor de bewonersavond was het vuurwapengeweld van de afgelopen weken, met als dieptepunt de schietpartij dit weekend in de Cronesteinstraat.
Daar werd afgelopen weekend tientallen keren geschoten. Sommige kogels vlogen in slaapkamers naar binnen.
Na een klopjacht werd in een park in de omgeving een 29-jarige Portugees opgepakt. Bij hem lag ook een automatisch vuurwapen. De man zit nog steeds vast.
Twee andere mannen zijn vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Ze blijven volgens het OM wel verdachte in de zaak.
Een paar weken geleden was er in de Ameidestraat in Overschie ook al een schietpartij. Daarbij kwam toen een man om het leven.