nieuws

Politie valt Rotterdams café binnen

De Mobiele Eenheid van de politie is donderdagavond café het Kruispunt aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Feijenoord binnengevallen. De aanleiding was een dreigende sfeer, zegt de politie.
Agenten haalden de zestig cafébezoekers één voor één naar buiten. Daar werden ze gecontroleerd. Twee mensen zijn aangehouden, omdat ze geen identiteitsbewijs konden laten zien. Een derde persoon had nog een boete openstaan.
In het café waren veel mensen aanwezig vanwege de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en AZ. Feyenoord won het duel met 3-1.
'Niets aan de hand'
Volgens de eigenaar was er niets aan de hand. ''De mensen juichen wel eens bij een doelpunt'', zegt Sjors Gooijer. ''Maar voor de rest gebeurde er niets raars. Ja, het is 1-0, later 1-1, dan worden ze een beetje anders. Maar het ging gewoon goed."

Drank en drugs

De politie laat weten dat eerder op de avond in de buurt van het café vier mannen en twee vrouwen zijn opgepakt die harddrugs en een vuurwapen bij zich hadden. Toen er later een melding kwam dat de bezoekers van het Kruispunt "ernstig onder invloed van drank en drugs verkeerden" greep de politie in.

Is er eentje binnen of zo?

Gooijer: "Plotseling stond de ME voor de deur en vier paarden. Ik heb het nog nooit meegemaakt in de veertig jaar dat ik kroegbaas ben."
"Ik denk: wat is er aan de hand? Is er eentje binnen of zo? Zoeken ze iemand? Dat was mijn idee, maar ik snap er niets van. Het is voor mij echt een raadsel."

Zingen

Gooijer zegt dat volgens hem het fouilleren van de aanwezigen in alle rust is gebeurd. ''Ik heb tegen de klanten gezegd dat ze moesten meewerken en rustig moesten blijven. Dat is ook gebeurd. Ze gingen een beetje zingen: 'We gaan nog niet naar huis' en dat soort dingen."