Homo's praten met Aboutaleb over gescheiden opvang

Homoseksuele asielzoekers die worden gepest in azc's moeten tijdelijk apart worden opgevangen. Daarvoor pleit homo-organisatie LGBT Asylum Support. De groep praat daarover vrijdagmiddag met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.
De groep schreef Aboutaleb een brief, omdat de burgemeester tegen de aparte opvang is van homoseksuele asielzoekers. Die worden vaak nu in azc's getreiterd, mishandeld of zelfs verkracht.

Aboutaleb zegt vrijdagavond in het programma College Tour dat niet de slachtoffers moeten worden afgezonderd, maar dat de pesters hard moeten worden aangepakt.

Daarmee keert de PvdA-er zich tegen het standpunt van zijn eigen partij die voor aparte opvang is. Onbegrijpelijk, vindt de homo-organisatie LGBT Asylum Support.

Woordvoerder Sandro Kortekaas zegt dat er veel te weinig gebeurt om asielzoekerscentra veilig te maken voor homo's. Pesters lopen er nog steeds vrij rond, zegt Kortekaas.

Recent is een groep homoseksuele asielzoekers opgevangen door Humanitas in Rotterdam. Volgens Kortekaas doet die gescheiden opvang de mensen goed.

Kortekaas gaat vrijdag met zes of zeven anderen naar Aboutaleb om te pleiten voor een tijdelijke adempauze voor gepeste homo's.
Deel dit artikel:

Reageren