D66 roept Aboutaleb op matje na uitspraken homo-opvang

D66 in Rotterdam wil van burgemeester Ahmed Aboutaleb weten hoe de veiligheid van homoseksuele asielzoekers kan worden gegarandeerd. De partij heeft vragen gesteld naar aanleiding van een interview van de burgemeester in het tv-programma College Tour.
Daarin zegt Aboutaleb dat hij tegen de aparte opvang van homoseksuele asielzoekers is. Hij vindt juist dat de pesters en bedreigers elders opgevangen moeten worden. Een groep asielzoekers verhuisde onlangs naar Rotterdam vanuit een asielzoekerscentrum, omdat ze daar bedreigd werden.

D66 wil weten of Aboutaleb zijn uitspraken deed vanuit zijn functie als burgemeester en of dit dus ook de mening van het Rotterdamse stadsbestuur is.

Daarnaast is het volgens de partij belangrijk om te weten te komen of het College vindt dat veilige opvang, zoals die in Rotterdam op dit moment plaatsvindt, beëindigd moet worden.

'Slap gelul'
De PvdA is verontwaardigd over de vragen van D66. Volgens raadslid Fatima Talbi is de kwestie een paar weken geleden al besproken, maar toen heeft D66 niks gezegd. Talbi vindt de vragen daarom "kiekeboepolitiek".

"Het is slap gelul dat ze nu vragen in welke hoedanigheid Aboutaleb dat heeft gezegd", zegt Talbi zaterdag. "Aboutaleb heeft een paar weken geleden hetzelfde gezegd, maar toen hebben we D66 niet gehoord. Ze moeten niet van de hoogste toren blazen nu er een tv-uitzending is geweest."
Deel dit artikel:

Reageren