Onderzoek: nieuwe A4 Delft-Schiedam bewijst waarde

Het nieuwe stuk A4 tussen Delft en Schiedam is een succes. Het verkeer is veiliger geworden en automobilisten komen een stuk sneller op hun plek van bestemming, blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat.
Bijna 65.000 auto's rijden iedere werkdag over de nieuwe A4. Een deel daarvan ging oorspronkelijk eerst over de A13, wat leidde tot flinke files.

Doordat het verkeer richting onder meer Schiedam en Spijkenisse nu over de A4 gaat, is de reistijd in de spits negen minuten korter. Ook op de A20 naar Gouda is het rustiger.

Volgens Rijkswaterstaat zijn automobilisten blij met het nieuwe stuk snelweg. Ze hebben laten weten dat ze veel sneller thuis zijn. Bovendien zeggen omwonenden amper last te hebben van geluidsoverlast.

'Belangrijke stap voor regio'
"Het is goed om te zien dat de A4 Delft-Schiedam direct voor verlichting op het drukke wegennet heeft gezorgd", aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Verkeer. "Dat is erg belangrijk in een regio waar een kwart van ons bruto nationaal product wordt verdiend."

De nieuwe A4 ging eind december open. Ruim zestig jaar werd er gebakkeleid over de weg.

Toch zijn er nog problemen op het stuk snelweg. Dagelijks wordt 1,5 miljoen liter water weggepompt rondom de Ketheltunnel doordat de wanden te veel water doorlaten.
Deel dit artikel:

Reageren