nieuws

Burgemeester Zederik: het was een bizar ongeluk

"Het gaat goed met me!" Burgemeester Coert van Ee van Zederik zit donderdag sinds lange tijd met een brede glimlach weer in zijn werkkamer. Hij is net een week thuis na vier maanden revalideren van een zwaar auto-ongeluk.
Van Ee was op 10 november 's avonds na een raadsvergadering in Meerkerk op weg naar huis. In zijn woonplaats Lexmond reed hij achterop een remmende bus. Waardoor dat precies gebeurde, kan hij zich niet herinneren.
"Ik denk dat ik geprobeerd heb uit te wijken, want ik ben met mijn linkeroog op de rechterkant van mijn stuur terecht gekomen. Ik ben toen mijn oog verloren, maar mijn bril was nog heel. Een bizar ongeluk", vertelt de burgemeester.
Ook van de maand na het ongeluk weet Van Ee niets meer. Hij lag toen in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Door de klap kwam er bloed vrij tussen de hersenen en de schedel.
Gemeentelijke herindeling
Het ongeluk gebeurde na een raadsvergadering, waarin de Zederikse gemeenteraad een besluit nam over de herindeling met Vianen en Leerdam. Door zijn herstel moet Van Ee dit proces nu even vanaf de zijlijn volgen.
"Ik mis mijn werk heel erg. De vorming van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is een bestuurlijk proces waar ik uiteraard graag bij betrokken ben."
Kaarten
De burgemeester heeft zich niet helemaal alleen door zijn herstel moeten slaan. Hij laat trots zijn werkkamer zien, waar een stoel vol beterschapskaarten en brieven staat. Achthonderd in totaal.
"Hartverwarmend! Dat doet een mens echt goed. Het heeft me gemotiveerd om tijdens de revalidatie mijn oefeningen te doen, zodat ik ook weer snel aan het werk kan."
De burgemeesterstaken van Van Ee zijn overgenomen door plaatsvervanger André Bonthuis.
"Dat doet hij uitstekend! Maar ik sta toch liever aan het roer, dan aan de zijlijn. Dus ik hoop 1 juli weer te beginnen."