nieuws

Iedereen is even schrijver op Rotterdams Boekenbal

Meeschrijven aan een boekenweekgeschenk is dit jaar in Rotterdam niet alleen weggelegd voor bekende schrijvers. Op het eerste Boekenbal in de stad mag iedereen een bijdrage leveren aan de tekst. ''Mensen moeten dus wel een beetje hun best doen.''
volgt op het gelijknamige literaire feest in Amsterdam, waar schrijvers en bekende Nederlanders vrijdagavond over de rode loper liepen. In de Maasstad gaan de deuren niet alleen open voor BN'ers; iedereen kan een kaartje kopen.
''Hier mag iedereen komen'', benadrukt Anna Visser van de organisatie. ''Dit is het Boekenbal waar wel iedereen naar binnen mag.'' Daarmee krijgt een groot publiek de kans mee te schrijven aan het boekenweekschenk, dat zowel op papier als digitaal wordt verspreid.
Meepennen
Rotterdammers die graag meepennen moeten zich wel een beetje inhouden. Hun bijdrage mag uit maximaal één zin bestaan.Iedereen die iets schrijft, mag bovendien alleen de tekst van de vorige schrijver bekijken.
Ook moeten mensen zich houden aan het thema van de Boekenweek 2016: Was ich noch zu sagen hätte. ''We gaan proberen de Rotterdamse geest met een Duits tintje te vangen op papier'', vertelt Visser. ''Een heel spannend experiment, maar dat mag in Rotterdam.''
Naast schrijvers-in-spé komen ook liefhebbers van Duitse lekkernijen zaterdag vermoedelijk niets tekort. ''We hebben bratwürst en Duits bier'', belooft Visser. Ook zijn er Duitse vlaggetjes, bloemen en op de Oosterburen geïnspireerde voordrachten.