nieuws

Feyenoord wil nieuwe Kuip langs de Maas

Feyenoord heeft z'n voorkeur voor een nieuw stadion bepaald: langs de Maas aan de Veranda-West moet de nieuwe Kuip komen te staan. Het huidige stadion blijft behouden. De gemeente Rotterdam steunt de visie van Feyenoord.
Het nieuwe complex gaat Feyenoord City heten. Het nieuwe stadion komt deels boven de Maas te staan. Maar het project bevat ook winkels, huizen, kantoren, hotels, parkeerplaatsen en een eigen treinstation.
Het is nog niet duidelijk wat het kostenplaatje is. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. In de zomer moet er meer duidelijkheid zijn.

Huidige Kuip blijft

Het Stadion Feijenoord blijft grotendeels behouden. Het wordt verbouwd tot een multifunctioneel supporters- en sportcomplex. Er komen onder meer een atletiekbaan, een bierbrouwerij en woningen.
"We hebben met trots zo een blijvende bestemming voor de Kuip als thuis van onze supporters gerealiseerd", zegt president-commissaris Gerard Hoetmer.

Locatiekeuze

De keuze voor de nieuwe locatie wordt nader toegelicht door president-commissaris Cees de Bruin van Stadion Feyenoord: "Aan de rivier met zicht op de stad heeft deze plek de beste kansen op een optimale exploitatie. Wij hebben alle vertrouwen in de volgende fase van de planontwikkeling."

Reactie

RTV Rijnmond sprak drie gemeenteraadsleden over de plannen. Ze willen vooral meer duidelijkheid over het ambitieuze project en de kosten.