Voetbalinternationals koken voor een Vriendendienst

Dirk Kuijt, Giovanni van Bronckhorst en Edwin van der Sar hebben woensdag de aftrap gedaan voor een nieuw maatschappelijk project, een Vriendendienst. Speciaal voor die gelegenheid kregen in Rotterdam 80 vrijwilligers een diner voorgeschoteld dat de oud-voetbalinternationals zelf hadden bereid.
Eenvriendendienst.nl is een digitaal platform waar vraag en aanbod van allerlei klusjes en goede doelenacties bij elkaar komen. De site moet een antwoord geven op de veelgestelde vraag van de tienduizenden goede doelen in ons land waar ze vrijwilligers vinden. Anderzijds kunnen mensen die zich ergens voor willen inzetten, de actie vinden die bij hun past.

De drie voetbalinternationals hebben eerder al hun naam verbonden aan goede doelen. Dirk Kuijt steunt een organisatie die sportevenementen mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Giovanni van Bronckhorst zette eerder samen met zijn vrouw S.V. GIO op, een sport en leerclub voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand. En Edwin van der Sar zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging.

Door de krachten te bundelen hopen de drie (oud)voetballers nog meer mensen aan te trekken voor een Vriendendienst.
Deel dit artikel:

Reageren