nieuws

Rotterdamse tenniscoach verdacht van betrokkenheid dood Everink

Rotterdamse tenniscoach verdacht van betrokkenheid dood Everink
Rotterdamse tenniscoach verdacht van betrokkenheid dood Everink
De 29-jarige Rotterdamse tenniscoach Mark de J. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van miljonair Koen Everink. Het gaat om de coach van toptennisser Robin Haase.
De Rotterdammer werd
aangehouden op Schiphol. De verdachte kwam terug van het tennistoernooi in Miami, waar Haase eerder deze week wegens knieproblemen afzegde.
De politie verdenkt de Rotterdammer van betrokkenheid bij de dood van Everink. Volgens een woordvoerder was de verdachte al eerder in beeld. Maar er zou nu meer bewijsmateriaal over diens betrokkenheid zijn.
Everink heeft waarschijnlijk in de uren voor zijn dood nog tv gekeken met Mark de J. Dat zegt Everinks advocaat Alexander de Swart. Hij noemt het verbijsterend dat de verdachte iemand uit de tenniswereld is. Haase had goed contact met Everink.
Coach
De verdachte, lid van Victoria, was lang een toptalent in de regio. Hij was ooit nummer 1040 op de wereldranglijst. Eind 2014 stopte hij met spelen om coach van Haase te worden.
De tennisser zei donderdag in een eerste reactie. ''Ik ben geschokt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken.''
De Rotterdammer deed in december nog wel mee aan de Masters in Rotterdam. Daarin speelde hij in het dubbelspel met Matwé Middelkoop.
Messteken
Everink werd begin maart dood gevonden in zijn woning in Bilthoven. Hij werd door messteken om het leven gebracht. De politie kreeg ruim honderd tips binnen.
Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij in elkaar was geslagen door kickbokser Badr Hari. Hij mishandelde de miljonair op een feest in Amsterdam.