nieuws

De Kuip eert voetballegende Johan Cruijff

Bij De Kuip in Rotterdam is donderdagavond uitgebreid stilgestaan bij de dood van voetballegende Johan Cruijff. Zo werd als eerbetoon de benefietwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in de veertiende minuut stil gelegd.
Voorafgaand aan de vriendschappelijke ontmoeting werd ook al een minuut stilte gehouden. De spelers van beide teams droegen rouwbanden. De benefietwedstrijd werd met 2-0
.

Bedroefde reacties

De voetbalfans bij het stadion reageerden bedroefd op het overlijden van Cruijff: "Ik denk dat we het over één van de grootste voetballers hebben van Nederlandse velden. Af en toe een beetje eigenwijs, maar dat maakte hem wel kleurrijk. Hij heeft ons in '84 kampioen gemaakt. Toen hij er was ging alles in één keer lopen. Hij kon vreselijk goed voetballen."
Volgens voormalig Feyenoord-speler Jan Boskamp heeft Cruijff het voetbal op de kaart gezet. "Hij heeft het voetbal laten floreren en hij bepaalde hoe men ging spelen. Daar kan je niet omheen. Als je nu naar Barcelona kijkt of naar Bayern München, dat voetbal predikte hij. "
Ook bij andere supporters kwam het nieuws hard aan: "Het voelt raar. Dit nieuws komt onverwacht. Hij was de één van de grootste ter wereld."
Donderdag werd bekend dat de voetballer op 68-jarige leeftijd is overleden in Barcelona.

Feyenoord kampioen

Hij speelde maar liefst 275 wedstrijden voor Ajax, maar sloot zijn carrière af bij de aartsrivaal: Feyenoord. Het is de meest besproken transfer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. En Cruijff maakte Feyenoord vervolgens kampioen.