nieuws

Dijkstra verlengt bij Sparta, afscheid van elf anderen

Mart Dijkstra
Mart Dijkstra
Sparta heeft het contract met Mart Dijkstra opengebroken en verlengd. De huidige overeenkomst liep tot medio 2018, en loopt nu tot medio 2019.
Hoofdcoach Alex Pastoor: "Mart is een echte teamplayer en heeft zijn plafond nog lang niet bereikt. Met onder andere zijn instelling en zijn mentaliteit is er nog voldoende ruimte voor progressie." Ook Dijkstra is tevreden: "De stap naar Sparta is enorm goed bevallen. We zijn bezig aan een goed seizoen en werken toe naar een mooi slot. Met deze contractverlenging kies ik ook voor een toekomstperspectief met mogelijkheden mijzelf te ontwikkelen."
Eerder nam Sparta afscheid van elf andere spelers. Betaald voetbal organisaties zijn verplicht om voor 1 april te laten weten of ze doorgaan met spelers, die een aflopend contract hebben. Huseyin Dogan, Christian Supusepa en Yaël Eisden zijn de meeste opvallende namen, die niet meer op het Kasteel te zien zullen zijn.
Verder neemt Sparta afscheid van Yesin Ben Mohamadi, Johan Voskamp, Giovanni Hiwat, Romano van der Stoep en Melvin Vissers. Daarnaast wordt de optie in de arbeidsovereenkomst met Ottar Karlsson niet gelicht. Youri Loen, verhuurd aan Fortuna Sittard en Cody Claver (amateurstatus) zullen ook niet terugkeren op Het Kasteel komend seizoen.