nieuws

Gezamenlijke herdenking Tweede Paasdag in Pauluskerk

De gezamenlijke herdenking door Rotterdamse moslims, christenen en joden wordt op Tweede Paasdag gehouden in de Pauluskerk, aan de Mauritsweg in Rotterdam. Er wordt dan stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, Istanbul en Parijs.
De bijeenkomst was
al aangekondigd, maar de plek was nog niet bekend. De herdenking begint om 19.00 uur.
De religieuze organisaties hopen met de bijeenkomst de start te maken voor een terugkerende herdenking waarin vreedzaam samenleven centraal staat.
Op het Schouwburgplein vindt zaterdag ook een bijeenkomst plaats. Documentairemaker Abdel Karim El Fassi gaat een campagnevideo schieten. Hij wil daarmee het signaal afgeven aan islamisten dat onze samenleving zich niet bang laat maken.
Bij de Boompjes wordt zondag een manifestatie georganiseerd. "Mensen van alle kleuren en etniciteiten in de samenleving worden opgeroepen om te komen", vertelt Nourdin el Ouali van de politieke partij NIDA. "We gaan daarna een manifest aanbieden aan de burgemeester."
Bij de aanslagen in Brussel van dinsdagochtend vielen tenminste dertig doden en honderden gewonden. Ook drie Nederlanders kwamen om.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl