Wereldmuseum Rotterdam krijgt twee ton subsidie

Het Rotterdamse Wereldmuseum krijgt twee ton subsidie voor extra personeel. In een brief aan de gemeenteraad schrijft wethouder Pex Langenberg dat het gaat om een eenmalige subsidie.
Het geld zal worden gebruikt om het aantal betalende bezoekers omhoog te krijgen en het beheer van de collectie te verbeteren.

Roerige tijd
Het Wereldmuseum heeft een roerige tijd achter de rug. In april 2015 stapte directeur Stanley Bremer op, na een vernietigend rapport van de Rotterdamse Rekenkamer.

Hij was bezig de collectie van het museum te 'ontzamelen', had het merendeel van het personeel ontslagen en functioneerde zonder Raad van Toezicht.

Afrika 010
Sinds mei 2015 staat interim directeur Jan Willem Sieburgh aan het roer bij het Wereldmuseum. Het zou inmiddels beter gaan met de instellng. Fondsen weten het museum weer te vinden en volgende maand opent de tentoonstelling Afrika 010.

Het is opmerkelijk dat de eerste grote tentoonstelling onder de nieuwe directeur het thema 'Afrika' heeft, omdat Stanley Bremer vergevorderde plannen had om de Afrika-collectie af te stoten.
Deel dit artikel:

Reageren