nieuws

Kampioenstattoos sieren lichaam Sparta-supporters

Met sierlijke roodwitte titeltattoos vieren sommige Spartafans nu al het nakende kampioenschap van de Jupiler League.
Het is niet meer de vraag of Sparta dit jaar kampioen wordt en promoveert naar de eredivisie, maar wanneer dat gebeurt. En dat zou vrijdagavond al kunnen als de Rotterdammers thuis NAC verslaan en de concurrentie - VVV Venlo en FC Eindhoven - punten morst.
Een groep echte Spartafans wilde zelfs daar niet op wachten. Donderdagavond kwamen ze bij elkaar in het supportershome onder in het stadion. "Er is maar één belangrijk ding in mijn leven en dat is Sparta. Dat geldt voor ons allemaal. We hebben ook een leuke vriendin, maar die staat wel een treetje lager."
Een van de fans is voor de wedstrijd tegen NAC zelfs eerder teruggekomen van zijn werk in de Verenigde Staten. "Dit moet en zal ik meemaken", zegt hij. Eerder op de dag heeft hij zelfs - net als een andere supporter - een tattoo laten zetten met de tekst 'Sparta Rotterdam Kampioen 2015-2016'.
Allemaal roemen zij Alex Pastoor, de nieuwe trainer van Sparta. "Hij is gewoon geniaal. Wisselt altijd goed. Heeft er een collectief van gemaakt. En de eerder schifting van de selectie, waar ook Leo Beenhakker nog verantwoordelijk voor was, heeft uitstekend uitgepakt."
"En nu gaan we chili con carne eten en heerlijk dronken worden, want morgen hebben we bijna allemaal vrij genomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl