nieuws

Pauwen vernielen graven Zuiderbegraafplaats

Krassen op grafstenen, vernielde bloemstukken en stukgegeten planten. Ida Lindemans is radeloos. Pauwen op de Zuiderbegraafplaats houden regelmatig huis op het graf van haar zoon.
"Ik probeer al jaren om ze weg te krijgen, maar niemand zegt iets te kunnen doen."

Zoon

De pauwen liepen drie jaar geleden voor het eerst rond op de begraafplaats aan de Slinge in Rotterdam-Zuid.
De zoon van Lindemans werd in 1995 op klaarlichte doodgeschoten bij een tankstation langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Sindsdien probeert ze wekelijks het graf netjes te houden. Vaak blijkt dat echter voor niets te zijn, omdat de pauwen het graf weer overhoop halen.
"Omdat mijn zoon piloot was, had ik voor hem een vliegtuig gemaakt van bloemen", vertelt Lindemans. "Maar dat hadden ze al heel snel weer stukgemaakt."

Krassen

De pauwen vernielen niet alleen de bloemstukken die nabestaanden achterlaten bij het graf van hun geliefden, maar maken ook krassen op de grafstenen met hun nagels.
Ten einde raad stapte ze naar verschillende instanties die haar misschien konden helpen. "De Vogelbescherming, Avifauna, Blijdorp, de vogelopvang, de gemeente Rotterdam, wethouder Eerdmans. Je moest eens weten wat ik al allemaal heb gedaan." Overal kreeg ze nul op het rekest.

Verjagen

De komende tijd zal een medewerker van de begraafplaats proberen de pauwen te verjagen.
Ida Lindemans hoopt in elk geval dat er een geschikte opvanglocaties voor de beesten gevonden wordt. Gegadigden kunnen zich melden bij de Zuiderbegraafplaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl