Dames Binnenland onderuit in bekerfinale

De basketbalsters van Lintex-Binnenland zijn er niet in geslaagd het seizoen glans te geven door het bekertoernooi te winnen. In de eigen Sporthal de Driesprong ging de ploeg van coach Joost van Rangelrooy in de finale onderuit tegen Lekdetec.nl uit Bemmel: 57-66. In de competitie wist Binnenland zich niet te plaatsen voor de play-offs.
Het begin van de Barendrechters was hoopvol, want na het eerste kwart stond het 22-12 voor de thuisploeg. De bezoekers uit Gelderland kwamen in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd en dat leverde halverwege zelfs een voorsprong op: 27-31.
In het restant van de eindstrijd bleef het vervolgens spannend. Na drie kwarten stond Binnenland weer aan de leiding, maar het verschil was slechts één punt: 45-44. In het laatste kwart nam Lekdetec.nl het initiatief en was de marge op een gegeven moment negen punten in Gelders voordeel. Toch liet de thuisploeg het er niet bij zitten, maar ondanks dat het nog terugkwam tot 57-58 gaven de Gelderse basketbalsters de zege niet meer uit handen.
Van Rangelrooy was ondanks de nederlaag vooral positief na afloop. "Je voelde de spanning met de minuut toenemen. Daar geniet ik van. Dit was een mooie reclame voor het damesbasketbal," zegt de coach van Binnenland. "Dit keer waren zij net iets beter."