nieuws

Amfetaminelab in Spaanse Polder ontmanteld bij massale drugsactie

De politie heeft maandag een groot drugsonderzoek in het hele land afgerond. Zes mensen werden aangehouden in onze regio. Ook werden twee drugslabs opgerold.
Tijdens de omvangrijke actie 'Trefpunt' werden 55 mensen opgepakt en werden in 111 huizen invallen gedaan. Op meerdere plekken in Rotterdam en Dordrecht zijn invallen geweest. Dat was allemaal in het kader van een onderzoek dat twee jaar geleden begon.
In Spaanse Polder in Rotterdam werd een amfetaminelaboratorium gevonden. Daar stonden vaten met 4000 liter drugschemicaliën. In een pand in de Keenstraat werd de grondstof voor de productie van amfetamine gemaakt.
In totaal werden vier mensen aangehouden in Rotterdam, één in Vlaardingen en één in Dordrecht.
'Roversnest'
Spil in het geheel is een partyverhuurbedrijf in Brabantse Best. Dat fungeerde volgens de politie als dekmantel voor de handel in xtc.
Een woordvoerder van de opsporingsdiensten noemt het pand "een roversnest", dat tentakels had in het zuiden en zuid-westen van het land. Er is ook een link tussen het bedrijf in Best en het lab in de Spaanse Polder.
55 kilo drugs
De politie deed meerdere vondsten tijdens de actie. Bij een inval in Waalre zijn automatische vuurwapens gevonden. In totaal nam de politie twintig vuurwapens in beslag. Bij zes drugslabs op vier locaties is 55 kilo drugs gevonden.
Ruim 1500 medewerkers van onder meer de fiscale opsporingsdienst FIOD, Defensie, politie en het Openbaar Ministerie deden mee aan de actie.