Hudson's Bay Company wil panden V&D Rotterdam en Dordrecht

Het Canadese Hudson's Bay Company (HBC) wil warenhuizen openen in Rotterdam, Dordrecht en verschillende andere plaatsen in ons land. Dat moet gebeuren in panden, waar nu nog het failliete V&D gevestigd is.
De belangstelling is concreet, want in Dordrecht zijn de Canadezen bijvoorbeeld al drie keer het pand in de binnenstad komen bekijken. Maar de onderhandelingen over de huur van de gebouwen verlopen stroef.

HBC zou alleen geïnteresseerd zijn om zich te vestigen in steden met meer dan 100.000 inwoners.

Het bedrijf maakte dinsdag sterk stijgende omzet- en winstcijfers bekend. Daarbij werd gezegd dat de goede resultaten vooral te danken zijn aan overnames in Europa en mede daarom wil het concern nu ook in Nederland warenhuizen openen.

Vorig jaar deed HBC dat al in Duitsland en België, waar de winkels van Galeria Kaufhof en Galeria Inno werden ingelijfd.

Er zijn meer gegadigden voor de voormalige V&D-panden. Zo gaat de internationale keten Topshelf een aantal filialen ombouwen tot mega-sportzaken. Topshelf heeft in Rotterdam een filiaal tegenover De Kuip.

De V&D in Den Haag zou naar verluid verhuurd zijn aan het Franse bedrijf Decathlon. Ook die firma is eigenaar van een internationale keten van grote sportzaken.
Deel dit artikel:

Reageren