nieuws

Zo Ben Ik Groot Geworden: Conny Janssen

De Rotterdam Promotieprijs is dit jaar voor Conny Janssen (1958) van het moderne dansgezelschap Conny Janssen danst. Omdat het de choreografe lukt om verschillende werelden bij elkaar te brengen, vond de jury.
Janssen is een rasechte Rotterdammer. Eentje die zelfs aan beide kanten van de Maas opgroeide. In de winter huisde ze met haar ouders en oudere zus drie hoog achter in het centrum. Zodra het zomer werd zette het gezin koers naar de volkstuin op Rotterdam-Zuid, waar dan tot oktober werd gebivakkeerd.
Haar vader vond het maar niks om voor een baas te werken. Dus zette hij zijn eigen machinefabriek op in Vlaardingen. Sappelen was dat soms. Zeker ook omdat hij als werkgever zo sociaal was. "Dan kreeg het personeel salaris, maar was er voor ons niks meer over."
Ze lijkt behoorlijk op haar vader, zegt ze. Al heeft ze van haar moeder dan weer het vermogen tot contact maken en het beschouwende geërfd.
Sport, muziek, zang; op zoek naar een bestemming in het leven boeit het Conny allemaal. Maar er blijkt maar een ding waar ze alles wat ze mooi, krachtig en ontroerend vindt in kwijt kan: dans!
Komende zomer is Conny Janssen met een nieuwe voorstellling te zien in het Vierhavengebied in Rotterdam.
Luister hierboven naar de audioverhalen van Conny Janssen: