Chris Natuurlijk 9 april

De tuin, de grasmaaier en je huis, delen is het nieuwe hebben. Boek De Hippe vegetariër en de rol van de Nederlandse vrouw in de tuingeschiedenis.
Delen is het nieuwe hebben
Mede dankzij internet is het veel makkelijker geworden om spullen, kennis en zelfs eten te delen. De Rotterdamse journalisten Robert Visscher en Martine Zeijlstra hebben heel veel deelinitiatieven uitgeprobeerd en schrijven erover in hun boek Delen doe je zo. Chris Natuurlijk spreekt met Martine in de Spoortuin aan de Essenburgsingel in Rotterdam, waar buurtbewoners niet alleen de tuin, maar ook hun kennis over moestuinieren en soms de opbrengst ervan delen.

Vegetarisch genieten van het leven

De hippe vegetariër, zo heet het boek van Isabel Boerdam: een lifestyle boek voor iedereen die gek is op eten, houdt van een mooi glas wijn en die zich graag fit en energiek voelt.
Isabel bewijst als de hippe vegetariër dat ze geen biefstuk nodig heeft om de marathon te lopen. Want dat gaat ze ook doen, zondag in Rotterdam.

Er stond een vrouw in de tuin
Is er verschil tussen een mannentuin en een vrouwentuin? Anne Mieke Backer denkt van wel. Ze heeft een lange studie gedaan naar de rol van vrouwen in het Nederlandse landschap. Het resultaat is het boek Er stond een vrouw in de tuin, waarover ze op 9 april meer vertelt in Chris Natuurlijk. Zondag 10 april is er een lezing over het boek in Donner in Rotterdam.
Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel:

Reageren