nieuws

Gewonde bij confrontatie tussen motorclubs

Bij een confrontatie tussen tientallen leden van twee motorclubs is donderdagavond een bendelid gewond geraakt. Binnen en buiten het Van der Valk Hotel in Rotterdam-Blijdorp gingen de leden donderdagavond met elkaar op de vuist en schoten ze erop los.
Volgens getuigen zijn zeker twintig schoten gelost rondom de Energieweg. De politie heeft een vuurwapen en een mes in beslag genomen.
Het motorclublid dat gewond is geraakt, heeft een wond aan zijn been. De politie weet niet zeker of hij geraakt is door een kogel. Hotelpersoneel en -gasten zijn niet gewond geraakt.
23 mensen zijn aangehouden. Zij komen uit Rotterdam, Schiedam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, IJmuiden, Haarlem, Amsterdam, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Baarn en Julianadorp. Tien andere betrokkenen zouden zijn gevlucht.
Vechtpartij tussen hotelgasten
De politie kreeg rond 20.30 uur meldingen over een massale vechtpartij aan de Energieweg, vlak bij Diergaarde Blijdorp. De politie rukte direct met veel mensen uit. Ook een arrestatieteam en politiehelikopter werden ingezet om de situatie onder controle te krijgen.
Toen de politie arriveerde, stoof de groep uiteen. Agenten losten een waarschuwingsschot. ''Iedereen die wegrende en wat mensen die zich binnen hadden verschanst, hebben we aangehouden'', aldus een politiewoordvoerder.
Paniek
Zo'n veertig mensen zaten in het restaurant te eten en waren getuige van de confrontatie. Sommige hotelgasten vluchtten in paniek hun kamers in.
Het personeel en de gasten werden door de politie ondergebracht in een nabijgelegen sportschool tot alles veilig was.
"We hebben tot midden in de nacht iedere kamer en iedere ruimte doorzocht. Toen we zeker wisten dat er geen motorclubleden meer in het hotel waren, kon iedereen terug", zegt de woordvoerder.
'Gekkigheid'
De politie zegt dat er vooraf geen aanwijzingen waren voor de confrontatie. Ook was onbekend dat de clubleden zich hadden verzameld in de lobby van het hotel. Het ging om mensen van Hells Angels en Mongols.
"Dit is complete gekkigheid", vertelt de woordvoerder. "Leden van motorclubs doen alsof ze allemaal heel gezellig zijn en geen criminele zaken uitspoken, maar wij weten wel beter. Het is allemaal één pot nat."