nieuws

Ajax accepteert straf KNVB voor 'Vermeer-pop'

Kenneth Vermeer
Kenneth Vermeer
Ajax heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd. De Amsterdamse club moet een geldboete betalen van 10.000 euro en de vakken 424 en 425 tijdens de eerstvolgende beker- of competitiewedstrijd tegen Feyenoord leeghouden.
De onafhankelijk aanklager Betaald Voetbal deed Ajax een schikkingsvoorstel naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens de wedstrijd Ajax - Feyenoord van 7 februari 2016. Tijdens dat duel werd een pop met een shirt waar de naam van Vermeer op stond over de reling gehangen van de tribune. Ook het vuurwerk tijdens Ajax - Heracles van 26 januari is meegenomen in de straf.
In de praktijk zal het betekenen dat de supporters die een seizoenskaart hebben van de bewuste vakken niet in het stadion mogen komen tijdens de eerst komende Ajax - Feyenoord.

Niet voor JCschaal

De straf geldt niet voor de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal, omdat de organisatie dan bij de KNVB ligt en Ajax niet per se de thuisspelende partij is. Mocht Ajax kampioen worden en Feyenoord de beker winnen, dan strijden de rivalen in augustus om de schaal.