Chris Natuurlijk meer dan groen!

Chris Natuurlijk is zaterdag 18 september om 08:00 uur terug van zomerstop. Met een excursie door het Kralingse Bos, de plant van de maand, bijzondere boeken en een oproep voor meer natuur in Rotterdamse verkiezingsprogramma’s is Chris Natuurlijk zaterdag méér dan groen.

Natuur bestaat uit meer dan alleen groen. Neem nu de plataan, mooi om te zien, maar insecten en vogels hebben er weinig aan. Stadsecoloog Niels de Zwarte en architect Piet Vollaard geven in Chris Natuurlijk meer van dit soort voorbeelden. De twee zijn mede-samenstellers van de "10 punten voor een natuur-inclusief Rotterdam". Met deze tien punten hopen zij politici te inspireren om in de verkiezingsprogramma's voor de gemeenteraadsverkiezingen rekening te houden met de natuur.

Niels de Zwarte en Piet Vollaard willen een natuurinclusief Rotterdam | Foto: Rijnmond

Historie- en natuurwandeling door het Kralingse Bos

Verder wandelt Chris Natuurlijk in het kader van de Rotterdamse Parkenmaand met een historicus en een natuurgids door het Kralingse Bos, bespreekt boekenman Gert-Jan van Rietschoten onder meer het boek Honden voor het leven en vertelt botanicus Melitta van Bracht in de serie De plant van de Maand over een plant die dodelijk kan zijn, maar die ook kan genezen.

Reiger in het Kralingse Bos | Foto: Rijnmond

Zaterdag 18 september van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

Deel dit artikel: