Politie vindt ruim 700.000 euro cash, waarvan meer dan de helft in een boodschappentas, bij drugspanden in Rotterdam-Charlois

Bij het oprollen van twee drugspanden in Rotterdam-Charlois heeft de politie vorige week ruim 700.000 euro contant geld, tussen de 10 en 20 kilo harddrugs en een vuurwapen gevonden. Negen mannen en een vrouw werden aangehouden, acht van hen blijven langer vast zitten.

De politie observeerde vrijdag rond een pand aan de Mijnsherenlaan, waar mensen constant in en uit liepen met tassen. Twee mannen, een Rotterdammer en een Spanjaard, die met een flink gevulde boodschappentas de auto instapten kregen in de Polslandstraat een stopteken van de politie. De bijrijder stapte uit, maar de bestuurder ging er vandoor. Op de Katendrechtse Lagedijk werd hij alsnog aangehouden, inclusief boodschappentas met daarin ruim 400.000 euro.

Bij een andere man, uit het Limburgse Venray, vond de politie nog eens tonnen aan cash. De man liep richting het Mijnsherenplein met bijna 300.000 euro aan bankbiljetten onder zijn arm. Tijdens het fouilleren vond de politie ook 2000 euro in zijn kleding.

Drugs

Niet veel later werden ook een Belg, een Française en een Albanees gearresteerd, vlak voor ze in twee auto's weg wilden rijden. Bij hen werd een tas met daarin 'een flinke hoeveelheid' cocaïne gevonden.

Toen agenten een kijkje namen in de woning aan de Mijnsherenlaan werd wederom een Rotterdammer aangehouden en werden spullen die gebruikt worden bij het verwerken of verpakken van drugs, een vuurwapen, nog tienduizenden euro's en harddrugs gevonden.

Door de ruit

Bij het doorzoeken van twee andere adressen aan de Mijnsherenlaan en en het Mijnsherenplein werd nog meer productiemateriaal, geld en drugs gevonden. Drie Albanezen waren door de ruit van de achterdeur de tuin ingevlucht, maar werden even later op de Pleinweg alsnog aangehouden.

De rechter-commissaris besloot maandag dat acht van de tien verdachten langer vast blijven zitten, de Franse vrouw en een Albanees zijn heengezonden.

Deel dit artikel: