'Dansen maakt Parkinson draaglijker'

Tientallen mensen met de ziekte van Parkinson dansten maandagavond in de Rotterdamse Schouwburg. Met de dansuitvoering wil.de Stichting Dance for Health de positieve effecten laten zien die dansen heeft voor mensen die lijden aan Parkinson.
"Het is heerlijk om te doen, mijn stijve spieren worden weer soepeler. Er stroomt een energie door je lijf. Je vergeet alles en je gaat gewoon. Het dansen maakt mijn ziekte veel draaglijker", zijn enkele reacties van dansers die meededen aan de dansuitvoering in de Rotterdamse Schouwburg.

Volgens neuroloog Agnita Boon van het Erasmus MC blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek dat dansen bijdraagt aan de kwaliteit van leven. "Het verbetert de balans, uithoudingsvermogen neemt toe, mensen gaan ook meer ondernemen en worden sociaal actiever."

Initiator van de avond is Marc Vlemmix. Hij wil binnen een jaar een centrum openen dat zich bezig houdt met dans en gezondheid.

"Ik wil iedereen die op hun eigen gebiedje bezig is met dit fenomeen bij elkaar brengen in Rotterdam. Dan kunnen we analyses en kennis delen en weer doorgeven. We zullen in Rotterdam daarmee uniek zijn in de wereld. Het gaat niet alleen om mensen met Parkinson maar ook reuma en MS."


Deel dit artikel:

Reageren