RIJNMOND SPORT

Sjoerd Mossou in FC Rijnmond: 'Feyenoord moet de momenten kiezen om hoog druk te zetten tegen PSV'

FC Rijnmond met Sjoerd Mossou
FC Rijnmond met Sjoerd Mossou © Rijnmond
Feyenoord speelt zondag de eerste topper van dit seizoen. In Eindhoven wacht PSV, dat koploper is van de eredivisie en indruk maakt in de eerste weken. Zo won PSV al overtuigend van Ajax en AZ. "Maar Feyenoord is ook al verder dan je zou mogen verwachten", vindt Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad.
Maar hoe moet Feyenoord gaan spelen in Eindhoven? "Het heeft geen zin om 90 minuten voor je eigen doel te gaan staan, maar met hoog drukzetten loop je ook risico met spelers als Madueke en Gakpo. Feyenoord moet de momenten kiezen om hoog druk te zetten. Beiden kan niet negentig minuten lang, daar heeft PSV te veel kwaliteit voor", aldus Mossou.
Geert den Ouden: "Ik vind dat Feyenoord gegroepeerd moet spelen, dan maken ze een kans. Ik heb PSV ook tegen tien man van Benfica zien spelen (voorronde Champions League, red.), en zij kregen het ook voor elkaar om geen goal tegen te krijgen. Feyenoord moet wel."
Feyenoord speelde deze week in de Conference League met 0-0 gelijk bij Maccabi Haifa. Mossou vindt resultaat zo slecht nog niet en het nieuwe Europese toernooi bevalt hem ook wel. "Ik vind het wel leuk, in de Conference League zitten toch wel leuke kleurrijke clubs. En Feyenoord heeft meer kans om punten en geld binnen te sprokkelen."
Bekijk de hele uitzending van FC Rijnmond hieronder terug.