Excelsior Maassluis heeft schuld van vijf ton

Topklasser Excelsior Maassluis heeft een schuld van bijna 5 ton. De club, die momenteel met Katwijk strijdt om de titel in de zaterdagtopklasse, heeft daarmee een flink financieel probleem.
De voetbalclub uit Maassluis kampt met een schuldenlast van 493.200 euro volgens het jaarverslag van 2015. Voor de vereniging, komend seizoen uitkomend in de nieuwe tweede divisie, is die schuldenlast niet nieuw.

De vereniging hoopt dat samengaan met andere clubs redding kan brengen. Er zou dan gefuseerd moeten worden met VDL en MSV'71, de andere voetbalclubs in Maassluis. Daarmee zou de investering in de accommodatie die moet gebeuren kunnen worden verdeeld, waarmee de kosten lager uitvallen voor Excelsior Maassluis.

VDL heeft aan RTV Rijnmond laten weten dat het niets ziet in samengaan. "Er was maandagavond een gesprek met de burgemeester en alle drie de clubs om te kijken hoe onze toekomstplannen zijn. Dit gesprek stond al gepland. Wij hebben onze voorkeur uitgesproken om zelfstandig te blijven, ook omdat we bezig zijn met het op orde brengen van onze faciliteiten," zegt voorzitter Rob Bosma.

Ook MSV'71 heeft een fusie niet hoog op het lijstje staan: "Wij zijn een gezonde vereniging en voelen niets voor een fusie. Wij investeren in onze accommodatie en de gemeente heeft ook in ons geïnvesteerd. Dan zou samengaan ook niet logisch zijn. De schuld van Excelsior verbaast me wel. Dat is maandagavond in het gesprek niet naar voren gekomen namelijk," zegt de voorzitter van MSV'71, mr. Pieter Hoogenraad.
Deel dit artikel:

Reageren