nieuws

The Soul Snatchers in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd ontvangt donderdag misschien wel de vetste soulband uit de regio: The Soul Snatchers uit Dordrecht. De band rond drummer en producer Phil Martin en bassist Ton van der Kolk komen met een derde album: Where Y'At? Een virtuele en muzikale reis naar de top tijd van de soul, eind jaren zestig begin jaren zeventig.
The Soul Snatchers
brengen met de negen leden de soul zó aanstekelijk dat ook het grote publiek meteen bij de spreekwoordelijke lurven gepakt wordt. Met hun eigen werk pretenderen
The Soul Snatchers
niet de soul te hebben uitgevonden, evenmin proberen ze hem opnieuw uit te vinden; ze hébben hem… en ze willen hem maar al te graag delen!
De nieuwe plaat is het resultaat van een reis naar New Orleans. Zoals die Amerikaanse muziekstad een smeltkroes is van culturen, zo mixen The Soul Snatchers wat zij lekker vinden. Een stevige portie soul en funk, afgemaakt met een flinke scheut vette New Orleans-dressing.

De ritmesectie van drum 'n bass door Phil en Ton legt de solide basis waarop het gorgelende Hammond-orgel en de galmende gitaar de kortste weg naar je ziel weten te vinden. Voeg daar aan toe de driekoppige blazerssectie
The Dynamite Horns
en de opzwepende performances van de charismatische zanger
Curtis T.
en special guest
Jimi Bellmartin
en alle ingrediënten voor een echte soulparty zijn aanwezig.
Live uit Lloyd
biedt je graag toegang, luister en oordeel zelf! Een vintage happening!
The Soul Snatchers zullen de komende maanden op vele festivals verschijnen, zo ook op Big Rivers in thuisstad Dordrecht op 15 juli 2016!
InLive uit Lloyd met: Ronald Smith – Guitar, Ton van der Kolk – Bass. Phil Martin – Drums. Elvis Sergo – Keys, Curtis T. – Vocals, Tjeerd Brouwer – Trombone,Ruud Kleiss – Trumpet, Thomas Streutgers – Tenor Sax en special guest Jimi Bellmartin – Vocals.