240 dagen celstraf voor twee pedojagers die Rozenburger afpersten en 'therapeutische kat' lieten aanschaffen

Twee zelfbenoemde pedojagers (28 en 34) uit het Noord-Brabantse Gemert zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf, een taakstraf en het betalen van een schadevergoeding voor het afpersen van meerdere mannen. Eén van hun slachtoffers was een 40-jarige Rozenburger die grote geldbedragen aan het stel moest betalen en zelfs een 'therapeutische kat' van 4000 euro moest aanschaffen.

De mannen zouden zich op een chatsite hebben voorgedaan als een minderjarig meisje. Zo kwam het duo in contact met hun slachtoffer. Nadat het slachtoffer foto's van zijn geslachtsdeel naar het 'meisje' stuurde, begon de oplichting. Volgens de rechtbank zagen de mannen zichzelf als pedojagers. Het slachtoffer uit Rozenburg was hun eerste doelwit.

Hoewel het eerste contact online plaatsvond, zijn de daders meerdere malen bij het slachtoffer over de vloer geweest. Daarbij deden zij alsof zij het slachtoffer wilden helpen met 'therapeutische gesprekken'. Daarvoor moest de Rozenburger een aanzienlijk geldbedrag betalen, waarvoor hij zelfs een lening bij de bank afsloot.

'Therapeutische kat' van 4000 euro

Als onderdeel van de behandeling moest het slachtoffer ook een 'therapeutische kat' aanschaffen voor 4000 euro, die hem zou helpen om zijn pedofiele gedachtes in bedwang te houden. Daarnaast zou de man zijn PlayStation aan het tweetal hebben afgestaan.

De Rozenburger was niet het enige slachtoffer van het stel. Een andere man moest zelfs zijn auto inleveren om te voorkomen dat de foto's die hij had gestuurd verspreid zouden worden.

Het uiteindelijke oordeel van de rechtbank neemt in acht dat de mannen gebruik hebben gemaakt van 'een zeer beïnvloedbaar slachtoffer', dat paniekaanvallen en nachtmerries aan de afpersing heeft overgehouden.

De twee mannen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 240 dagen, waarvan 160 voorwaardelijk. Ook moeten de daders de Rozenburger een totaalbedrag van 12.435 euro betalen voor de afgesloten lening en de aanschaf van de kat. Daarnaast moeten zij het tweede slachtoffer ruim 4000 euro uitkeren voor zijn auto.

De mannen hebben een proeftijd van 2 jaar gekregen en moeten naast hun gevangenisstraf ook een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

Meer over dit onderwerp:
ROTTERDAM NIEUWS OPMERKELIJK MISDAAD
Deel dit artikel: