nieuws

FvT-voorzitter De Jong: 'Het wordt een vervelende dag'

De ruim tachtigjarige tafeltennisclub Feyenoord van Teylingen bestaat vanaf zaterdag niet meer. De laatste competitiewedstrijd staat op het programma voor de roemruchte Rotterdamse club en dan is het klaar. Geen FvT meer, geen tafeltennis meer op hoog niveau in Rotterdam. De club is failliet.
En dat doet pijn, ook bij voorzitter Alfred de Jong. "Het wordt een vervelende dag, ongetwijfeld ga je de emoties krijgen. De laatste wedstrijd in de eredivisie, maar we moeten het accepteren. De gemeente wil niets doen, de banken niet. Als de maatschappij er zo over denkt, dan houdt het op."
Het bestuur heeft er in de afgelopen periode alles aan gedaan om het vege lijf te redden, maar tevergeefs. In 2007 kreeg FvT de beschikking over een eigen hal in IJsselmonde. "Een droom," zegt De Jong, die er wel aan toevoegt dat FvT was weggepest uit de wijk Feijenoord. "Achteraf bleek de verhuizing de wrede doodsteek. Het was een schitterende accommodatie, een echte tafeltennishal, maar dat betekent ook dat je alle zorgen hebt. Je moet 'm zodanig kunnen verhuren op de uren dat je de zaal niet gebruikt, dat je er inkomsten uit kunt halen. Dat is in al die jaren niet gelukt. Als je reserves op zijn, gaat het fout. Iets waar we altijd hard voor gewerkt hebben, is achteraf het punt van het faillissement geworden."
Steun kreeg FvT niet volgens De Jong en dat neemt hij de banken en de gemeente kwalijk. "Men doet niets, ongelofelijk."