Schiedams college gaat door ondanks vertrek twee partijen en wethouder

De Schiedamse coalitiepartijen AOV, CDA, D66 en VVD gaan met elkaar samen verder. Nadat GroenLinks en Progressief Schiedam afgelopen maandag aangaven geen vertrouwen meer in de coalitie te hebben, besloten zij eruit te stappen. Daardoor is er nu een minderheid in de Schiedamse gemeenteraad, maar dat is geen reden voor de vier overgebleven coalitiepartijen om te stoppen.

AOV, CDA, D66 en VVD zijn momenteel samen goed voor 15 van de 35 zetels in het college. Volgens John van Sliedregt, fractievoorzitter van D66 Schiedam, kunnen de partijen zich nog altijd vinden in het coalitieakkoord van 2018. "Tevens realiseren wij ons de ernst van de financiële situatie van Schiedam. Deze vraagt een stabiel bestuur", zegt hij. Verder is de periode tot de gemeenteraadsverkiezingen kort genoeg om de resterende raadsperiode af te maken, aldus Van Sliedregt.

Er zou onenigheid tussen de coalitiepartijen zijn geweest. GroenLinks en Progessief Schiedam trokken zich daarom terug uit het Schiedamse college. De druppel die de emmer deed overlopen, bleek uiteindelijk de mobiliteitsvisie die recentelijk door de raad is vastgesteld. Daarom bood wethouder Jeroen Ooijevaar van Openbare Ruimte en Milieu zijn ontslag aan. De overgebleven wethouders van Schiedam nemen nu gezamenlijk de portefeuille van Ooijevaar over.

De lokale omroep Schie TV ging dinsdag de straat op om de Schiedamse meningen over het vertrek van wethouder Jeroen Ooijevaar te vragen. Kijk hieronder naar de reportage:

Meer over dit onderwerp:
SCHIEDAM NIEUWS POLITIEK
Deel dit artikel: