Picknicken op fly-over Kleinpolderplein

Tussen de 3500 en 4000 mensen zijn zaterdag naar het Kleinpolderplein gekomen voor een speciaal minifestival op de A13 Daar konden ze wandelen, picknicken en optredens zien van onder meer Douwe Bob en Spinvis.
Door werkzaamheden op de A13 was het Kleinpolderplein zaterdag en zondag afgesloten. Kunstenaars grepen hun kans en organiseerden eenmalig een festival op de fly-over van Blijdorp naar Overschie.

De hele dag door konden mensen er wandelen, picknicken op het asfalt, stoepkrijten en genieten van het uitzicht over de stad Rotterdam. Ze mochten in groepen van 500 de snelweg op.

De dag begon met yoga bij zonsopkomst en een ontbijt voor genodigde bewoners. In de loop van de dag waren er optredens van Douwe Bob en Spinvis. In de middag stond een half uur stil op je rug liggen op het asfalt op het programma.


Mobiliteit
De initiatiefnemers van het 'festival' zijn kunstenaarscollectief Observatorium en Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder. Ze wilden dat het publiek anders gaat denken over mobiliteit.

'Flaneren op de Fly-over' maakt deel uit van de culturele manifestatie 'Rotterdam viert de stad', waarin 75 jaar wederopbouw centraal staat.
Deel dit artikel:

Reageren