Sparta moet ondanks vroege voorsprong genoegen nemen met gelijkspel in Zwolle (1-1)

Sparta is in het uitduel bij hekkensluiter PEC Zwolle niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Sparta kwam woensdagavond weliswaar vroeg op voorsprong, maar was niet bij machte om het PEC echt moeilijk te maken.

De meer dan 200 meegereisde Spartanen hoefden niet lang te wachten voor zij mochten juichen. Uitgerekend Vito van Crooij deed zijn oude club al vroeg pijn. De aanvaller kopte een afgemeten voorzet van Aaron Meijers binnen. Het tot deze speelronde puntloze PEC Zwolle kwam de slechte start echter al snel te boven. Yuta Nakayama speelde eerst Sven Mijnans door de benen en schudde vervolgens Dirk Abels van zich af, waarna de voorzet van de Japanner werd binnen geschoten door Daishawn Redan.

Sparta oogde in het vervolg van de eerste helft tandeloos en mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het niet met een achterstand ging rusten. Rotterdammer Gervane Kastaneer dwong Maduka Okoye net voor de pauze tot een katachtige redding. De rebound ging via Michaël Heylen over.

Vito van Crooij juicht na zijn vroege treffer in Zwolle | Foto: Orange Pictures


Zwolle gevaarlijker

Beide ploegen waren amper uit de kleedkamer, of PEC Zwolle was opnieuw dichtbij de voorsprong. Bram van Polen kopte uit een vrije trap rakelings naast. Ook Sparta toonde zich gevaarlijk. Een voorzet van Aaron Meijers belandde pardoes voor de voeten van Dirk Abels, die zijn schot overgetikt zag worden door Kostas Lamprou.

Aan de andere kant werd Okoye na ruim een uur gedwongen tot handelend optreden bij pogingen van Mark Pabai en Gervane Kastaneer. Slobodan Tedic en Eliano Reijnders probeerden het namens PEC Zwolle op artistieke wijze, maar zij zagen hun inzetten over gaan. Voor Sparta creëerde Emanuel Emegha enig gevaar, maar hij zag een venijnig schot onschadelijk worden gemaakt door Lamprou. In de slotminuut kreeg Tedic nog een enorme kans, maar hij schoot de bal naast.

PEC Zwolle - Sparta 1-1 (1-1)

2' 0-1 Vito van Crooij
8' 1-1 Daishawn Redan

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Meijers; Mijnans (46' Emegha), Auassar, Osman (69' Goudmijn), Smeets; Thy (85' Engels), Van Crooij

Meer over dit onderwerp:
SPARTA RIJNMOND SPORT ZWOLLE SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren