Politie zoekt twee specifieke getuigen van dodelijke schietpartij

De politie is op zoek naar mensen die hen verder kunnen helpen in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Rotterdam-Feijenoord. Zo wil de politie graag weten wat het slachtoffer op die dag deed en met wie hij sprak. Ook zoekt de politie twee specifieke getuigen.

De 57-jarige Esmat Kasim wordt op maandagavond 13 september rond 22.30 uur neergeschoten op de Laantjesweg, vlakbij de Essalam Moskee. Omwonenden slaan direct alarm, maar het slachtoffer overlijdt ter plekke.

Op beelden is te zien dat Esmat als hij vanuit de moskee richting Media Markt loopt een lichtkleurige rolkoffer bij zich heeft. Na de moord loopt iemand met die koffer weg. De dader(s) rijdt(en) na de aanslag vermoedelijk in een auto de Beverstraat uit.

De specifieke getuigen waarmee de politie graag wil praten zijn een man die enkele seconden voor de schietpartij vanuit de Beverstraat naar de Laantjesweg loopt en een man die een halve minuut na de schietpartij op de fiets vanaf de Laantjesweg richting Slaghekstraat rijdt.

Verder roept de politie iedereen op die informatie heeft en dit nog niet aan hen heeft doorgegeven, dit alsnog te doen. Wellicht weet u waar de verdwenen koffer is gebleven? Of hebt u beelden van een bewakingscamera, van een dashcam of een telefoon?

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Meer over dit onderwerp:
BUREAU RIJNMOND BURIJ15 112 MISDAAD
Deel dit artikel: