nieuws

Veiligheidsparty moet misdaad in Vlaardingen terugdringen

Het doet denken aan de ouderwetse tupperwareparty, maar het draait allemaal om veiligheid. Volgens de gemeente had Vlaardingen maandagavond de landelijke primeur van de veiligheidsparty.
De bedoeling is dat buurtbewoners en politie bij iemand thuis met elkaar praten over de aanpak van de criminaliteit. Koffie en koekje erbij. Zo leren buurtbewoners elkaar beter kennen en geeft de wijkagent tips om de veiligheid in de wijk te verbeteren.

'Als je iemand kent, ga je er gemakkelijker op af'

Bewoonster Jolanda van Veelen uit de Indische Buurt in Vlaardingen: "Het is handig als mensen op vakantie gaan, dat je dat weet. Zodat als je iets vreemds ziet, dat je dan alarm kan slaan. Maar ook als iemand wel thuis is en je ziet iets verdachts, dat je dan ook even kijkt of 't wel klopt. Want je wilt ook niet brutaal of overredderend zijn. Dus op het moment dat je iemand kent, dan ga je daar gemakkelijker op af."
Ook zouden door de veiligheidsparty buurtnetwerken - bijvoorbeeld via Whatsapp - kunnen ontstaan, waardoor buurtbewoners elkaar sneller kunnen alarmeren.