nieuws

Duits cruiseschip AIDAprima voor het eerst in Rotterdam

AIDAprima
AIDAprima
Het is met zijn felbeschilderde romp en zijn lengte van 300 meter een opvallende verschijning: de AIDAprima. Het Duitse cruiseschip met oogjes en mond op de romp vaart dinsdag tijdens haar zogeheten maiden trip Rotterdam binnen. RTV Rijnmond zendt live beelden van de aankomst uit via Rijnmond.nl.
De AIDAprima vaart vanaf mei wekelijks vanaf de Rotterdamse Wilhelminapier een route die langs Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge voert. Vooral veel Duitsers zullen er naar verwachting gebruik van gaan maken. De cruisemarkt zit in Duitsland in de lift en mensen uit het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen zijn sneller in Rotterdam dan in Hamburg.


'Impuls voor het toerisme'

Directeur Mai Elmar van de Cruiseport Rotterdam verwacht dat de nieuwe afvaarten een ''enorme impuls betekenen voor het toerisme in de stad''.
De AIDAprima heeft plek voor 3250 passagiers. Het in Japan gebouwde schip is volgens de eigenaar relatief zeer energiezuinig. Het maakt onder meer gebruik van luchtsmering, wat zorgt voor minder wrijving tussen de romp en het water. Ook kan het op vloeibaar aardgas varen en is het uitgerust met filters voor roet, stikstof en zwavel.
Het Havenbedrijf Rotterdam noemt het ''een van de groenste cruiseschepen ter wereld''.
Vanaf omstreeks 11:00 uur is het onthaal van het schip te volgen via Rijnmond.nl. Dit tijdstip is onder voorbehoud.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl