WEERBERICHT

Het weer van vandaag: eerst bewolking, later meer zon

De weerkaart van zaterdag 25 september
De weerkaart van zaterdag 25 september © Rijnmond
Vandaag begint de dag in het Rijnmondgebied met veel bewolking, maar het blijft wel droog. In de loop van de dag, en dan met name vanmiddag, komt de zon geleidelijk vaker tevoorschijn. Omdat we ons in warme lucht bevinden kan de temperatuur dan toch nog uiteindelijk uitkomen op 22 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost. Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder en blijft het droog. Het koelt af naar een graad of 13 en de zuidoosten wind waait zwak tot matig.
Morgen belooft een heerlijke nazomerse dag met hoge temperaturen voor eind september. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. In de avond bestaat er een kleine kans op een lokale regenbui. De maximumtemperatuur komt uit op 22 graden langs de kust tot 24 graden in het oosten van onze regio. Er staat slechts een zwakke tot matige zuidenwind.

Vooruitzichten

Maandag is het wisselend bewolkt en vallen er vooral in de middag een paar buien. Op dinsdag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. Vanaf woensdag volgt een overgang naar wisselvallig weer met geregeld regen of enkele buien en tussendoor opklaringen. De temperatuur gaat geleidelijk omlaag van 20 graden op maandag naar 16 graden op donderdag.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur op Rotterdam Airport 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl