Amateurvoetbal: Barendrecht in laatste minuten naar eerste overwinning, ook zeges voor Excelsior Maassluis en Jong Sparta

BVV Barendrecht heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen in de derde divisie. Op de eigen Bongerd werden de amateurs van Ajax verslagen door een treffer van Peter de Lange, diep in blessuretijd. Daardoor heeft Barendrecht onderin even wat lucht en klimt het naar plek vijftien op de ranglijst.

Na een klein uur spelen was Barendrecht al op voorsprong gekomen tegen de Amsterdammers, door een doelpunt van Joey Jongman. Tien minuten voor tijd kwam Ajax langszij, maar invaller De Lange kroonde zich uiteindelijk in de vierde minuut van de extra tijd tot goudhaantje bij de thuisploeg: 2-1.

Tekst gaat verder onder de video.

SteDoCo verloor zaterdag op eigen terrein van koploper Sparta Nijkerk. Een treffer vijf minuten voor rust werd de ploeg uit Hoornaar uiteindelijk fataal: 0-1. Daarmee staat SteDoCo nu, net als Barendrecht, op vijf punten in de derde divisie.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag in de tweede divisie een ruime uitoverwinning geboekt. In Scheveningen werd de plaatselijke SVV met 3-0 verslagen. Bram Wennekers, Calvin Tureaij en Kaylan Muis zorgden voor de treffers voor het team van trainer Dogan Corneille. Daarmee klimt Excelsior Maassluis wat op de ranglijst en staat het nu zevende.

Ook Jong Sparta boekte zaterdag een 3-0 uitzege. In Veenendaal werd hekkensluiter GVVV verslagen door doelpunten van Pepijn Doesburg, Marouane Afaker en Mo Tahiri. Alle goals vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Door de overwinning blijft Jong Sparta tweede in de tweede divisie, achter koploper VV Katwijk.

ASWH bivakkeert nog altijd in de onderste regionen van de tweede divisie. Op bezoek bij De Treffers verloor de ploeg van trainer Rogier Veenstra nipt met 1-0. ASWH speelde ruim een uur met een man minder, nadat Peter Verhoeve na ruim een halfuur spelen met rood van het veld werd gestuurd vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Hoofdklasse A

SC Feyenoord heeft zaterdagmiddag met overtuigende cijfers van regiogenoot Smitshoek gewonnen. De nummer vier van de hoofdklasse won met 4-0 van de ploeg uit Barendrecht.

Overige uitslagen:

DHSC - Spijkenisse 0-0
Poortugaal - Capelle 1-1
Zwaluwen - ARC 2-0
DUNO - Rijsoord 2-1

Meer over dit onderwerp:
AMATEURVOETBAL RIJNMOND SPORT SPORT VOETBAL RADIO
Deel dit artikel:

Reageren