nieuws

Fraude Boompjeskade: wethouder was directeur OBR

Het voormalige Waterfront-pand aan de Boompjeskade in Rotterdam
Het voormalige Waterfront-pand aan de Boompjeskade in Rotterdam
De zaak rond de fraude van het pand aan de Boompjeskade heeft binnen het Rotterdamse college niet alleen de belangstelling van verantwoordelijk wethouder Ronald Schneider. Zijn collega Adriaan Visser heeft ook veel interesse. De huidige D66-wethouder was jarenlang topman van het verantwoordelijke Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR).
Visser was tussen 2006 en 2011 topman bij het OBR. Die dienst was verantwoordelijk voor verhuur van het pand Boompjeskade 10-14 en deed ook zaken met de huurder (sinds 2010) die wordt verdacht van fraude.
In 2011 ging het OBR met de dienst Gemeentewerken en de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting op in de dienst Stadsontwikkeling. Van die dienst werd Visser ook een van de directieleden. Hij had niet de portefeuille Vastgoed.

'Onderste steen moet boven'

Visser laat via zijn woordvoerder weten dat hij, net als zijn collega Schneider, hoopt dat de onderste steen bovenkomt. Hij is ook blij met het extern onderzoek naar de vermoedelijke miljoenenfraude.
Het is onbekend of Visser ook bij alle collegevergaderingen over het dossier-Boompjeskade aanwezig zal zijn. Dat is afhankelijk van of zijn rol of de rol van de directie in de kwestie ter sprake komt.
Visser heeft nu onder meer de portefeuilles Financiën en Personeel. Wat dat betreft kan de kwestie hem ook nog raken, omdat het volgen van procedures door ambtenaren en het handelen op de afdeling financiën ook onderwerp van onderzoek kan worden.