Omroep Max-baas Jan Slagter wil tehuis voor demente ouderen

Directeur Jan Slagter van Omroep Max wil een tehuis voor ouderen met dementie openen. Hij heeft een oud kloosterpand in Rotterdam-Overschie op het oog.

Slagter begon vorig jaar met de zoektocht naar een pand nadat hij het schrijnende verhaal had gehoord van Ben Oude Nijhuis. In het tv-programma Pauw vertelde Oude Nijhuis over de erbarmelijke situatie in het verpleeghuis waar zijn vrouw woonde. Er was volgens hem een groot tekort aan verzorgenden.

AOW
De Omroep Max-baas zegt bij Radio Rijnmond dat 'zijn' opvang is bestemd voor mensen met alleen AOW en eventueel een klein pensioentje. De zorg zal worden betaald uit persoonsgebonden budgetten (pgb's).

Slagter heeft een geschikt pand gevonden aan de Pieter Postlaan in Overschie. Daar is ruimte voor drie groepen van acht ouderen. Hij wil drie verzorgenden per groep aanstellen.

Financiering
Er is echter één struikelblok: Slagter heeft nog geen financier. Hij heeft contact gezocht met alle woningcorporaties in de regio, maar geen van hen heeft interesse.

Slagter gaat ervan uit dat het lukt met de financiering. "Het is een prachtig project dat een rendement van 5 procent oplevert. Dat is meer dan de huidige 0,5 procent die geld op dit moment oplevert", aldus de omroepbaas.

Als de financiering rondkomt, gaat de nieuwe opvanglocatie volgend jaar open. Het oude klooster moet eerst nog worden verbouwd.
Deel dit artikel:

Reageren